Milyen laptopot vegyek

2 fő kérdés foglalkoztathat amikor laptopot vagy számítógépet szeretnél venni.

  1. Milyen laptopot vegyek?
  2. Milyen számítógépet vegyek?

Általában amikor IT cuccot szeretnék venni, ez a 2 kérdés fordul elő, de fokozódik ünnepek /pl.: karácsony, húsvét, esetleg születésnap idején.

Segíteni szeretnék neked, segíteni, hogy mire is figyelj oda.

  • Pontosan fogalmazd meg, hogy mire akarod használni a laptopot, vagy a számítógépet. Az kevés lehet, ha azt mondod, hogy internetezésre, játékra, videónézésre.

Miért?

Ha internetezésre szeretnéd használni, nem mindegy, hogy csupán híreket olvasol, vagy fellépsz a Facebookra , és azon kívül, hogy megnézed melyik ismerősöd mit írt, még játszol is egy kicsit valamelyik játékkal.

Amikor egy Facebook -os játékot elindítasz egy kicsit lelassul a géped, mert a Java nevezetű programot kezdi el használni, aminek egyre nagyobb lesz a gépigénye. /Gondolok itt a számítógép processzorára és a memóriájára/

Játék esetén szintén mérlegelni kell, hogy internetes játékokkal játszunk, ami egy weboldalon belül vannak, vagy gépre feltelepített játékkal, illetve olyan internetes játékokkal amik külön szerveren vannak.

Nézzünk példát, hogy érthetőbb legyen.

Az egyszerűbb internetes játéknál pl olyanokra gondolok, amiket elérhetsz a http://www.minimax.hu/Jatekok , vagy a http://www.lego.com/hu-hu/games oldalakon. Itt egy minimum gépigény 2 Ghz processzor, és 1-2 Gb ram.

Szerveren futó internetes játék pl.: a nagyon népszerű World of Tanks minimum gépigénye 3 Ghz processzor /2 magostól ajánlott/, 4 Gb-os vagy nagyobb Ram, és egy 1-2 Gb os videokártya.

Telepített játékoknál pl.: a FIFA 16 -tal élvezetesen tudjunk játszani. A következő gépigény javasolt.

Processzor: Intel i5-2550K @ 3.40GHz (or AMD FX-6350 Six-Core equivalent)

Ram: 8GB vagy több

Videokártya: AMD Radeon HD 6870, NVIDIA GTX 460

Javasolt operációs rendszerek: Windows 8/8.1/10 – 64-Bit,

és persze legalább 15 Gb helyet fog elfoglalni a winchesteren.

 

Tehát, ha nem szeretnél csalódni, és szeretnéd, hogy az általad vásárolt laptop, vagy számítógép sokáig örömet tudjon szerezni számodra, PONTOSAN GONDOLD VÉGIG MIRE IS FOGOD HASZNÁLNI.